Türkiye iflas mı etti 2024

 Tüm taraftar medya Türkiye üzerine yalan yanlış haber yapıyorlar. Her tarafta bir derin cahillik mevcut. İstatisklere bakmadan Türkiye nin iflas ettiğini ve bunu hükümetin gizlediğini anlatıyorlar.

Ben hükümet yanlısı değilim ama doğruların tarafındayım!

Dünya da ki tüm büyük ekonomileri olan ülkelerin gayri safi milli gelirlere bakarak ne kadar çok borçlu olduklarını anlayabilirsiniz.

Konumuz Türkiye olduğundan bu linkte ki istatistik yeterlidir 

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/216170/umfrage/staatsverschuldung-der-tuerkei-in-relation-zum-bruttoinlandsprodukt-bip/

Bursa görüldüğü gibi Türkiye 2028 a kadar yüze 30 ların üstünde bir borçlanmadadır. Bu da gösteriyor ki Türkiye çoğu kalkınmış zengin ülkelerden daha az borçludur.

İflas söz konusu bile olamaz bu durumda.

Türkiye nin sorunu Eurobond veya tahvillerin faiz ödemesi olduğundan döviz sıkıntısı oluyor.

Buma da çözüm olarak Türk bankaları döviz mevduatına hiç faiz vermemeleri. Bu sebeble halk döviz alsa bile döviz getiri vermediğinden emlak yatırımlarına saldırıyorlar. Hatta küçük yatırımcı altın alıyor.

Avrupa da Amerika da ki bankalar Avro ve Dolara faiz verirken, Türk bankaları sadece altın ve TL ye faiz ödemektedir.

Hükümet ne kadar da sorunlara çare arayışı içinde olsada, döviz sorunlarının ana sebebi ithalattır. Cari açık küçülmedikçe döviz açığı da küçülmez. Enflasyon un ana sebebi döviz le ithal edilen mallardır, ve ayrıyeten maaşların yükselmesi de bunda en önemli faktördür.

Ne kadar gelirler yükselirse o kadar da enflasyon olur. Ayriyeten rekabetçi şirketleri kontröl etseniz bile onlarda yükselen maaşları ödemek zorundadır. 

Sözün özü Türkiye iflas falan etmedi ve etmeyecektir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

mRNA aşısı nedir, nasıl öldürüyor ? mRNA aşısı genlerimizi nasıl değiştirebilir ?

Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi Almanların 25 maddelik programı [24 Şubat 1920]:

Yasaklanan videolarin yeni linkler - Aşı yalanları